FIRMAN ALLAH

Dialah yang memperlihatkan kepada kamu kilat, untuk menimbulkan ketakutan dan keinginan dan Dialah yang menyusun awan yang berat.

Dan bertasbihlah petir dengan memujiNya, dan malaikat pun lantaran takut kepadaNya, dan Dia kirimkan halilintar (kilat) dan Dialah timpakan kepada barangsiapa yang Dia kehendaki, namun mereka masih membantah tentang Allah, padahal Dia adalah sangat pedih siksaan.
(Surah Ar Ra’ad :12-13)

Sabtu, 27 Julai 2013

Tak muncul buka puasa
27 Julai 2013

Kota Tinggi: Seorang anggota tentera, Mohd Razid Sadiran, 25, meninggal dunia akibat dipanah petir ketika menyiapkan tugasan persiapan menjelang latihan ketenteraan di sebuah hutan air terjun berhampiran Kampung Temenin Baru di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 6.45 petang itu, rakan mangsa, Azwan Abdullah, 25, turut cedera dan kejadian menimpa kedua-dua mangsa hanya disedari rakan yang lain apabila kedua-duanya tidak muncul menjelang waktu berbuka puasa.

Lokasi kejadian juga dikenali sebagai Lembah Pelepah dan terletak tidak jauh dari banjaran Gunung Panti dan Gunung Muntahak.

Mohd Razid, dari 6 Renjer, berpangkalan di Kuala Lumpur, meninggal dunia di tempat kejadian, manakala Azwan, dari 14 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) yang berpangkalan di Gemas, Negeri Sembilan, kini dirawat di Hospital Kota Tinggi (HKT).

Difahamkan, kedua-dua mangsa bersama 11 anggota yang lain menjadi pasukan pendahulu bagi membuat persiapan pentadbiran sebelum anggota lain tiba untuk menjalani latihan hutan selama seminggu di situ.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan